خوش آمدید مهمان! | ورود - ثبت نام

چرا دچار آرتروز زانو می شويم؟

چرا دچار آرتروز زانو می شويم؟
 

سلامت نیوز: آرتروز در اصل از بین رفتن غضروف های مفصل و نمایان شدن استخوان های زیرین و تماس استخوان با استخوان در درون مفصل می باشد.


عللی که باعث ایجاد آرتروز در مفاصل و زانو می گردد:
- استئوآرتریت اولیه که مفصل در اثر مرور زمان و سن و گاها” عوامل ژنتیکی که باعث ایجاد تخریب مفصل می گردد و زانو دچار آرتروز می گردد.

- بیماریهای التهابی مفصل مثل آرتریت روماتوئید که در اثر تخریب لایه های پوشاننده مفصل باعث تخریب غضروف مفصل گردیده و در نهایت ارتروز مفصل ایجاد می گردد.
- ضربه به مفصل که می تواند در اثر شکستگی درون مفصل،منیسک زانو و غیره باشد نیز منجر به بروز آرتروز زانو می شود. گرچه عوامل ژنتیک در مورد آرتروز دخیل می باشند ولی عواملی مثل وزن زیاد رابطه مستقیمی با آرتروز مفصل زانو داشته بصورتی که کم کردن حدود ۱۰ کیلوگرم می تواند تا ۵۰% شانس پیشرفت آرتروز را کم کند.


علائم اصلی بیماران مبتلا به آرتروز عبارتند

درد که به تدریج افزایش می یابد و التهاب و تورم زانو که خصوصا” در صبح ها بیشتر و با فعالیت کم می شود. افزایش درد این افراد با فعالیتهایی مثل راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها یا زانو زدن افزایش می یابد . این درد می تواند توام با احساس ضعف و گاهی اوقات خالی کردن زانو نیز می باشد .

همچنین بعضی از بیماران تغییر شدت این درد را با تغییر دما و آب و هوا مرتبط می دانند.

درمعاینۀ پزشک کم شدن محدوده حرکتی مفصل، التهاب و حساسیت مفصل وجود دارد. در گرافی های انجام شده از زانو کم شدن فاصله مفصلی مشهود است که با پیشرفت آرتروز این تغییرات بیشتر و بیشتر خواهد شد .
یافته های آزمایشگاهی خاصی جهت بیماران مبتلا به آرتروز زانو وجود ندارد مگر افرادی که دلیل ایجاد آرتروز زانوی آنها آرتریت روماتوئید یا بیماریهای التهابی دیگری باشد .

درمان :

اگر شما دچار آرتروز زانو هستید در مراحل مختلف آرتروز زانو شما می توانید از طیف وسیعی از درمان های غیر جراحی سود برده و درد خود را کاهش دهید.

موثر بودن این روشهای درمانی در افراد مختلف متفاوت بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. انتخاب روش درمانی بسته به نیاز و مراحل مختلف متفاوت بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بسته به نیاز و مراحل مختلف بیماری شما و تصمیم پزشک شما متفاوت است.

Loading...