پاییز شلوغ‌ترین فصل در دنیای نشر است، امسال اما نویسندگان صاحب‌نام بیش از سال‌های دیگر فعال بوده‌اند و کتاب‌های جدیدشان را تا چند ماه دیگر روانه‌ی بازار می‌کنند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جدیدترین کارهای نویسندگان مشهوری چون «هاروکی موراکامی»، «مارگارت اتوود»،‌ «هوارد جکوبسن» و «یان مک‌ایوان» به‌زودی در دسترس خوانندگان انگلیسی‌زبان قرار می‌گیرد.

 

در گزارش پیش‌ رو هفت کتاب ادبیات‌داستانی به قلم چهره‌های شاخص ادبیات جهان را که با فرا رسیدن پاییز روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار می‌گیرند، معرفی می‌کنیم.

 

1- «تشک سنگی» به قلم «مارگارت اتوود»

 

آخرین مجموعه داستان‌کوتاه اتوود «اختلال اخلاقی» بود که در سال 2006 منتشر شد. اتوود در این کتاب تاریخچه یک خانواده را از زاویه‌ دید هر یک از اعضای آن روایت کرده است. از آن زمان تاکنون نویسنده کانادایی برنده بوکر، تریلوژی ضدآرمانشهری خود را که با «اوریکس و کریک» آغاز شد، تکمیل کرد و «سال سیل» و «آدم دیوانه» را به چاپ رساند. «تشک سنگی» که از سوی انتشارا «بلومزبری» منتشر می‌شود مجموعه‌ای از 9 داستان است که برخی از شخصیت‌هایش پیش از این در کتاب «عروس فریبکار» ظاهر شده‌اند.

2- «J» به قلم «هوارد جکوبسن»

 

جدیدترین رمان هوارد جکوبسن هنوز منتشر نشده اما نامزد دریافت جایزه بوکر شده است. پیش‌بینی می‌شود کتاب جدید نویسنده‌ی «سؤال فینکلر» و برنده بوکر 2010 پاسخ‌گوی انتظار بسیاری از خوانندگان باشد. داستان «J» در آینده اتفاق می‌افتد و پیامدهای یک فاجعه را توصیف می‌کند. جکوبسن خود بر این باور است که این کتاب بهترین کار اوست. نام عجیب این رمان که حرفی بین «i» و «J» است هم کمی بحث‌برانگیز است؛ پدر یکی از شخصیت‌های داستان جکوبسن هربار که حرف «J» را تلفظ می‌کند، دو انگشتش را روی لب‌هایش قرار می‌دهد.

 

3- «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های سفرش» به قلم «هاروکی موراکامی»

 

خوانندگان انگلیسی‌زبان دنیا شاید بیش از هر کتابی در انتظار چاپ نسخه‌ی ترجمه‌ی جدیدترین رمان موراکامی ژاپنی هستند. موراکامی که هر سال نامش در گمانه‌زنی‌های برنده نوبل ادبیات تکرار می‌شود، با انتشار «سوکورو تازاکی» در سال 2013 عرصه نشر را به لرزه درآورد و ناشران خارجی را برای خرید حق چاپ ترجمه‌ی این کتاب به رقابت تنگاتنگی وا داشت. اثر پیشین او سه‌جلدی «1Q84» بود که صف‌های طولانی خریداران به صورت شبانه‌روزی انتظارش را می‌کشیدند.

به گزارش گاردین، «سوکورو» شخصیت اصلی داستان در کودکی چهار دوست نزدیک داشته که روزی بدون دلیل به او گفتند دیگر نمی‌خواهند او را ببینند. وی که اکنون 36 ساله است با ترغیب دختر مورد علاقه‌اش به واکاوی گذشته می‌پردازد و سعی دارد با پیدا کردن دوستان قدیمی‌اش به علت این ماجرا پی ببرد.

 

4- «چگونه هر دو باشیم؟» به قلم «آلی اسمیت»

 

این اولین بخت‌آزمایی اسمیت در حوزه ادبیات داستانی تاریخی است و خواننده می‌تواند مطمئن باشد این کتاب شبیه هیچ رمان تاریخی دیگر نیست. آلی اسمیت با «چگونه هر دو باشیم» تنها زن نویسنده‌ای است که توانسته به فهرست نامزدهای اولیه جایزه بوکر امسال راه یابد. رمان جدید او در دو قالب زمانی روایت می‌شود: یکی به دنیای هنر رنسانی در دهه 1460 اختصاص یافته و دیگری داستانی در دل داستانی دیگر که در دهه 1960 رخ می‌دهد. خواننده با اثری سروکار دارد که دیوارهای زمانی و ژانری را شکسته و روی نقاشی آبرنگ تمرکز دارد. با چیره‌دستی هنرمندانه‌ای که آلی تاکنون از خود نشان داده، می‌شود ظهور رمانی تأثیرگذار و خواندنی را انتظار داشت.

 

5- «ترور مارگارت تاچر» به قلم «هیلاری منتل»

 

همه منتظر هستند هیلاری منتل سومین بخش از رمان‌های عاشقانه - تاریخی‌اش را منتشر کند اما خبر رسیده «ترور مارگارت تاچر» پیش از «آینه و نور» روانه‌ی بازار کتاب خواهد شد. دو رمان نخست این سه‌گانه «تالار گرگ» و «بالا آوردن اجساد» که این زن انگلیسی را به یک جایزه «کاستا» و دو بوکر بین‌المللی رساندند، بسیار مورد علاقه مخاطبین قرار گرفته و فروش بالایی را تجربه کرده‌اند. منتل اما در خلال افزودن آخرین جرئیات به «آیینه و نور» فرصت کرد مجموعه داستانی را هم به نام سیاستمدار معروف انگلیسی به نگارش درآورد. هر چند هنوز جزئیاتی درباره این اثر منتشر نشده و نمی‌دانیم میچل به عنوان یکی از شخصیت‌های داستان‌های وی ظاهر می‌شود یا نه.

 

6- «حرکت کودکانه» به قلم «یان مک‌ایوان»

 

داستان جدیدترین اثر مک‌ایوان حول محور زندگی شخصی و حرفه‌ای «فوندا مایر» است. شخصیت محوری داستان «حرکت کودکانه» زن قاضی است که در شرایطی بحرانی قرار گرفته و در زندگی شخصی و کاری‌اش معضلاتی پیش آمده است. مک‌ایوان در این اثر با قلمی قوی پیچیدگی‌های مسئولیت‌های فردی را در کنار ظرافت‌های اخلاقی کارهای حقوقی قرار داده، اما راه یافتن به فهرست نامزدهای جایزه بوکر را از دست داده است.

 

7- «سگ» به قلم «ژوزف اونیل»

 

یکی دیگر از نویسندگان راه‌یافته به مرحله نخست بوکر 2014 ژوزف اونیل نویسنده مطرح ایرلندی آمریکایی است. او که نخستین رمانش را در سال 2008 به چاپ رساند، با کتاب پیشین خود «هلند» ستایش «باراک اوباما» را برای خود خرید. «سگ» داستان وکیلی نیویورکی را روایت می‌کند که به تازگی از شر شکست عشقی خلاص شده و شغلی جدید را در دوبی پذیرفته است. او فکر می‌کند این می‌تواند شروع جدیدی در زندگی‌اش باشد، اما قانون کلی وجود دارد که می‌گوید کمتر به شخصیت‌های داستانی اجازه‌ی شروعی دوباره داده می‌شود!

 

یک منتقد اماراتی در روزنامه «نشنال» راجع به این کتاب نوشت: به نظر نمی‌رسد «سگ» در حوزه‌ی بومی خاورمیانه‌ای ما برای خود جایی برای خود باز کند. این نظر منتقد عربی است، باید دید خوانندگان انگلیسی‌زبان چه نظری خواهند داشت.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)