در حال حاضر در جهان حدود 9/1 ميليارد نفر از تلفن همراه استفاده ميکنند و اين آمار در آمريکا فقط به 220 ميليون نفر ميرسد. تصورش را بکنيد ما در چه دنيايي از امواج تلفنهاي همراه زندگي ميکنيم. پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميرکبير به تازگي با هدف بررسي خطرات احتمالي امواج الکترومغناطيسي تلفن همراه، آثار اين امواج بر بافتهاي مغز و جمجمه را مدلسازي کردهاند.
به گفته دکتر رضا صراف، عضو هيات علمي دانشکده مهندسي برق دانشگاه اميرکبير و مجري اين طرح، ميزان جذب امواجي که از تلفن همراه به سمت گوش ميآيد، با توجه به فاصله تلفن همراه از گوش و فرکانس موج متفاوت است. به طور معمول بيش از 70 درصد امواج بهوسيله بافت جمجمه و مغز جذب ميشود و به شکل انرژي حرارتي درميآيد. صراف با اشاره به نتايج اين مطالعه ميگويد: «اگرچه عوامل گوناگوني از جمله فاصله تلفن همراه از گوش و ميزان فرکانس در جذب امواج موثر هستند اما اثر زيانبار صحبت بيوقفه با تلفنهاي همراه آشکار و بديهي است.» حتما شما هم نميخواهيد با صحبتهاي طولاني با تلفن همراه تحت تاثير امواج خطرناک اين تلفنها قرار بگيريد. در اين صورت چون نميشود استفاده از تلفن همراه را کنار گذاشت، بايد بدانيد که چگونه ميتوانيد اين آثار زيانبار را ضمن استفاده از تلفن همراهتان کاهش دهيد:
1- مدت زمان مکالمهتان را کاهش دهيد: بهترين راهکار اين است که مدت زمان تماس و مکالمه با تلفن همراهتان را کاهش دهيد. مطالعات نشان ميدهد که اگر شما بيش از دو دقيقه با تلفن همراه صحبت کنيد، امواج مغزي شما تحت تاثير امواج تلفن همراه قرار ميگيرد.
2- کودکان فقط در مواقع اورژانس: اين بههيچ وجه درست نيست که کودکان يک تلفن همراه مخصوص خودشان داشته باشند چون مغز کودکان در حال رشد است و اثر امواج تلفن همراه بر آن بيشتر است. بهتر است کودکان جز در موارد اورژانس با تلفن همراه خود صحبت نکنند.
3- تلفن همراه را در جيب شلوارتان و يا روي کمر بندتان قرار ندهيد: بهتر است تلفن همراه را در جيب شلوارتان قرار ندهيد چون بافتهاي بخش پاييني بدن بيشتر از بافتهاي سر و صورت، اشعههاي مضر تلفن همراه را جذب کرده و آسيب ميبينند. نتايج يک مطالعه نشان ميدهد مرداني که تلفن همراه را در جيب شلوارشان قرار ميدهند تعداد اسپرمهايشان 30درصد کاهش پيدا ميکند.
4- اول بگذاريد ارتباط برقرار شود: اگر شما از هدست يا گوشي استفاده نميکنيد وقتي شماره ميگيريد اجازه دهيد اول تلفن همراهتان وصل و ارتباط با طرف مقابل برقرار شود سپس آن را روي گوشتان قرار دهيد در اين صورت تحت اشعه مضر کمتري قرار ميگيريد. شما ميتوانيد برقرار شدن ارتباط را روي صفحه تلفن همراهتان ببينيد.
5- تلفن همراهتان را داخل پوششهاي فلزي و محفظههاي دربسته فلزي قرار ندهيد: براي موبايلتان پوششهاي فلزي نخريد و آن را درون بستههاي فلزي دربسته قرار ندهيد. اين محفظههاي فلزي مانند يک گيرنده عمل کرده و اثر امواج تلفن همراه را که به سمت بدن شما ميآيند تشديد ميکنند.
6- تلفن همراهي با ميزان اِس.اِي.آر پايينتر (تلفن همراهي با جذب پايين اشعه براي بدن) بخريد: هنگام خريد تلفن همراه به ميزان
اِس.اِي.آر آن توجه کنيد. اين عدد بهطورمعمول به وسيله شرکت سازنده تلفن همراه روي گوشي و يا کاتالوگ آن درج ميشود و نشان ميدهد که هنگام استفاده از تلفن همراه چه مقدار از امواج جذب بدن شما ميشود. هرچه اين عدد در يک گوشي تلفن همراه پايينتر باشد آن گوشي ايمنتر است و بيشتر شما را از آثار مخرب اشعههاي تلفن همراه مصون نگه ميدارد.
ادامه دارد..