وقتی گرسنه باشید، نه می‌توانید خوب فکر کنید و نه کارها بدرستی پیش می‌رود. هیچ کس هم نیست که دوست داشته باشد با شکم خالی پشت میز کارش بنشیند و ساعت‌ها مشغول کار و فعالیت شود، اما بعضی از کسانی که کار می‌کنند، اینقدر سرگرم کارشان می‌شوند که حتی یادشان می‌رود چیزی بخورند یا بیاشامند البته گروهی که می‌خواهند لاغر شوند و به دنبال رژیم‌های کاهش وزن هستند، خیلی هم از این وضع ناراضی نخواهند بود و فکر می‌کنند حذف کردن میان‌وعده‌ها در محل کار به نفع‌شان است. در صورتی که متخصصان تغذیه می گویند حذف میان وعده ها نه تنها به کاهش وزن کمک نمی کند که حتی می تواند عاملی برای افزایش وزن و چاقی هم باشد.

از طرف دیگر، تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن در ساعات کاری می تواند باعث افزایش بازدهی کارکنان و کاهش استرس آنها بشود و به همین دلیل توجه به این میان وعده ها اهمیت خاصی پیدا می کند.


حذف میان وعده ها باعث چاقی می شود
متخصصان و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند در طول روز دست کم دوبار ـ صبح و بعدازظهر ـ از میان وعده های سالم و مغذی استفاده کنید تا نیازهای بدن تامین شود، اما این موضوع درباره کارمندان و کسانی که ساعت هایی از روز را در محل کارشان سپری می کنند، اهمیت دارد و آنها نباید به بهانه کار این موضوع را فراموش کنند.
گیتی بهدادی پور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این موضوع، توضیح می دهد: مصرف میان وعده ها در طول روز باعث می شود میزان انرژی در حد بالایی باقی بماند و در نتیجه فرد بهتر می تواند کارها و فعالیت های روزانه اش را انجام دهد، اما کسانی که تصمیم می گیرند میان وعده ها را حذف کنند، با کمبود انرژی روبه رو خواهند شد و توانایی لازم برای انجام کارها را نخواهند داشت. این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اهمیت مصرف میان وعده ها ادامه می دهد: تامین انرژی کافی و حفظ قند خون در حد طبیعی برای انجام کارها و بویژه فعالیت های مغزی بسیار مهم است. همچنین کسانی که از مواد مغذی در میان وعده ها استفاده می کنند، کمتر احتمال دارد دچار افزایش وزن و چاقی شوند؛ زیرا فردی که از صبحانه تا ناهار هیچ میان وعده ای نمی خورد، هنگام ظهر احساس گرسنگی بیشتری می کند و در نتیجه بیش از حد مورد نیاز غذا خواهد خورد. طبیعی است که مصرف بیش از حد مواد غذایی هم موجب چاقی و افزایش وزن چنین شخصی شود.

بهترین میان وعده ها در محل کار
در فاصله وعده های اصلی حتما باید از میان وعده ها هم استفاده کرد، اما این که چه چیزی را به عنوان میان وعده انتخاب و مصرف کنیم، خودش موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. خیلی ها وقتی با اهمیت مصرف میان وعده ها آشنا می شوند، کیک و بیسکویت می خرند و آنها را روی میز کارشان قرار می دهند تا هر وقت خواستند، چندتایی از آنها مصرف کنند. در حالی که به گفته بهدادی پور، انتخاب میان وعده ها بسیار مهم است و این کار باید با دقت و توجه انجام شود. به این معنی که مصرف موادغذایی پرکالری که از نظر تغذیه ای هم ارزشی ندارد، نه تنها مفید نیست که حتی به ضرر فرد هم خواهد بود.
برای تهیه میان وعده ها باید موادی از گروه غلات، مغزها، میوه ها و سبزیجات انتخاب کنید بنابراین توصیه می شود حتما یکی از میان وعده هایی که مصرف می کنید از گروه میوه ها انتخاب شود. موز یا خرما از میوه های پرکالری به حساب می آید که انرژی خوبی دارد و می تواند انرژی مورد نیاز را تامین و فرد را سیر کند. کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و نمی خواهند میوه های پرکالری را مصرف کنند هم می توانند به جای آنها از سیب و میوه هایی مانند آن استفاده کنند. خرما را هم می توانید براحتی در برنامه میان وعده های روزانه بگنجانید. فقط کافی است هنگامی که می خواهید چای بنوشید، به جای استفاده از قند، شیرینی و بیسکویت یکی دو تا خرما بخورید.
خرما حاوی مواد مغذی و موردنیاز بدن است و کالری خوبی هم دارد. بنابراین مصرف آن به عنوان میان وعده و در طول روز می تواند انرژی خوبی برای بدن تامین کند. کسانی که چاق هستند و نمی خواهند وزن شان بیشتر شود نیز اگر کار می کنند و مشغول فعالیت هستند می توانند دو عدد خرما در طول روز بخورند و مطمئن باشند این میزان مشکلی برایشان ایجاد نمی کند. مغزهایی مانند بادام، پسته و فندق هم در گروه میان وعده های مفید قرار می گیرد که به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی خوب است در طول روز مورد استفاده قرار گیرد، اما به مقدار کم و مورد نیاز. به عنوان نمونه 10 عدد از انواع مغزها که منبع خوبی از روی، آهن و مواد معدنی دیگر به حساب می آید، بسیاری از نیازهای بدن را تامین خواهد کرد.

کیک و بیسکویت را از روی میزتان بردارید
خریدن کیک، بیسکویت و شکلات و قرار دادن آنها روی میز راحت ترین کاری است که می توان برای انتخاب میان وعده ها انجام داد، اما مصرف چنین موادی که حاوی قندهای ساده است به گفته بهدادی پور، فقط بلافاصله پس از استفاده باعث احساس سیری می شود و خیلی زود می تواند فرد را دوباره گرسنه کند. وی ادامه می دهد: قند موجود در این مواد غذایی به سرعت جذب و وارد جریان خون می شود. در نتیجه قند خون هم افزایش پیدا می کند و بلافاصله انسولین ترشح می شود. با ترشح انسولین دوباره میزان قند خون افت پیدا کرده و کاهش می یابد و به همین دلیل فرد باز هم احساس گرسنگی خواهد کرد. بر این اساس توصیه می شود به جای استفاده از این مواد، خوراکی هایی را انتخاب کنید که قندشان به کندی جذب می شود و چنین شرایطی را ایجاد نمی کند. این کارشناس تغذیه به افرادی که می خواهند از بیسکویت ها و کیک های آماده استفاده کنند، توصیه می کند انواع سبوسدار آنها را که از آرد کامل تهیه شده است، انتخاب کنند. همچنین خوب است در ساعت های اول صبح از مواد غذایی شیرین استفاده نکنید، زیرا مصرف چنین موادی باعث ایجاد احساس گرسنگی در طول روز خواهد شد.

بروز یبوست به دلیل بی تحرکی
بسیاری از کسانی که مشغول کار و فعالیت هستند، ساعت های زیادی از روز را پشت میز می نشینند و به اندازه کافی تحرک ندارند. این بی تحرکی هم به بروز مشکلات متعددی منجر می شود که یبوست یکی از این موارد است و کارکنان زیادی از آن شکایت دارند. بهدادی پور به این افراد توصیه می کند برای بهبود یبوست، فعالیت جسمی و تحرک را به برنامه زندگی شان اضافه کنند و در کنار آن، فیبرهای غذایی را نیز در رژیم شان داشته باشند. برای تامین فیبر مورد نیاز هم به گفته این کارشناس تغذیه، می توانید مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش دهید و همان طور که گفته شد، در طول روز یک سیب با پوست بخورید. مصرف انجیر خشک، سالاد و سبزیجاتی مانند کاهو و هویج نیز می تواند برای حل این مشکل موثر باشد. برای درمان و بهبود یبوست علاوه بر تحرک و رژیم غذایی باید مصرف نوشیدنی ها و مایعات را هم افزایش داد.
مصرف آب زیاد می تواند برای کسانی که دچار یبوست هستند، بسیار کمک کننده باشد بنابراین خوب است قبل از این که کار جدیدی را شروع کنید و دوباره پشت میزتان بنشینید، یک لیوان آب بنوشید و بعد از آن کارها را انجام دهید. همچنین مصرف شیر هم به عنوان میان وعده ای مفید به این افراد توصیه می شود.

چای بنوشید، اما بدون قند و شکلات
خیلی از کارمندان عادت دارند دائم چای بنوشند و احساس می کنند با این کار خستگی شان برطرف می شود البته این لیوان های چای که پشت سرهم خورده می شود معمولا همراه با شکلات و قند و آبنبات و مواد شیرینی مانند اینهاست که به گفته بهدادی پور، مصرف بیش از حد این مواد می تواند موجب چاقی و افزایش وزن شود و از نظر سلامت مشکل ساز خواهد بود. علاوه بر این، مصرف زیاد این مواد همان طور که گفته شد می تواند با افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین موجب افت قند خون نیز بشود.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)